Když občas sledujete v televizi pořad, kdy restaurační kuchyni navštíví špička kuchařů v Čechách, ale i v jiných zemích, pak se jedná o nevšední zážitek. A to ani nejste součástí tohoto pořadu.
Jak jste na tom Vy?
Pozvali byste si také předního kuchaře do svého království?
Nebáli byste se, že Vás sejme za nedostatky, které mnohdy ani nevidíte?
Nebo byste strach neměli, protože Vaše gastro vybavení je na nejvyšší úrovni?
Jste si opravdu jisti kuchyní, kterou provozujete?
Jedno je jisté.
1. Když máte opravdu šikovného kuchaře, který svou práci miluje, neošidí ji a věnuje se jí s fortelem, pak strach asi mít nemusíte.
2. Pokud dodržujete zásady hygienických předpisů, pak je také vše v pořádku.
3. Když je Vaše menu na jídelním lístku zvládnutelné kuchyní a akceptováno hosty, není co řešit.
4. A pokud Váš kuchař může pracovat s gastro vybavením kuchyně na úrovni, potom žádného experta na vaření nepotřebujete. Výsledkem Vašeho počínání je plná restaurace.
Pokud ale něco chybí, je to na pováženou.
Sehnat opravdu dobrého kuchaře, je skutečně potíž. Ale když už jej máte, nešetřete na gastro vybavení kuchyně, abyste mu udělali radost. To se pak jinak pracuje, když má kuchař všechno k ruce:
· konvektomat,
· myčku,
· kvalitní sporák,
· drtič odpadu,
· nerezový nábytek,
· systém ve výdeji,
· a mnoho dalšího.
Vypracovat kvalitní kuchyni znamená poloviční úspěch. To je znát i v pořadech o restauračních zařízeních. Možná byste takové pořady měli sledovat pravidelně a brát si příklad. Třeba nějakou chybu děláte i Vy, když restaurace zeje prázdnotou.
Nechte výběr na Vašem kuchaři. Ten nejlépe ví, co je zapotřebí. Ten ví, co a kam umístit, aby provoz kuchyně probíhal hladce a bez komplikací. Nakonec budete spokojen Vy, ale i Váš personál, který zaměstnáváte.
Je-li Vaše restaurační zařízení závislé na kuchyni, investujte hlavně tam!