Moderní člověk už mívá dávno ve své domácnosti objev jménem varné indukční desky. Ne že by se snad bez nich nedalo žít, mají stále ještě dost konkurentů, kteří odvádějí podobnou práci na tu méně a tu více odlišném principu, ale jde už přece jenom o modernější záležitost, která přináší nejednu výhodu, a je tak stále více těch, kdo právě indukčními deskami oplývají nebo se chystají si tyto pořídit.
Protože tento novodobý typ plotny přináší svému majiteli a uživateli nejednu výhodu. Indukční varné desky
– se jednoduše dotykově ovládají,
– automaticky detekují nádobu na vařiči,
– díky skleněnému povrchu se o ně jednoduše pečuje a z téhož důvodu se i jednoduše čistí,
– nabízejí několik úrovní ohřevu,
– mají ukazatel zbytkového tepla,
– samy se dokážou ochránit před přehřátím,
– automaticky se vypínají při možné hrozbě jako je odstranění nádoby z varné desky, přetečení nádoby, zapomenutí vypnutí a podobně,
– mají časovač s pamětí,
– a oplývají třeba i dětskou pojistkou.
Jedlíci u takových varných indukčních desek ocení existenci tří nebo klidně i šesti varných zón, chudáci a anorektici budou spokojeni s vařičem s varnou zónou jedinou, vybrat si lze i zařízení s flexi zónou, pokud je třeba velký varný prostor. Někomu se na tomto typu plotny zamlouvá, že je kvalitní a komfortní a přitom za rozumnou cenu, někdo ocení, že jde o spolehlivý a bezpečný spotřebič na desítky let, někdo si cení úspory elektřiny, pocitu bezpečí, někomu vyhovuje i to, že za něj tato plotna vlastně i tak trochu myslí a dbá na jeho bezpečí, což klasické sporáky neumí.
Jak je jenom skvělé to, že je při ohřevu zahřívána pouze nádoba a nikoliv její okolí! Jak je fajn, že si toto zařízení tuto nádobu samo detekuje, tedy najde, kde přesně má hřát! A jak je fajn pro nemehla, že se ohřev při přetečení nádoby sám zastaví, a jak prospěje osobám nedbalým, když je kontrolka varuje před zbytkovým teplem, dokud varná zóna úplně nevychladne!
A jak jsou konec konců varné indukční desky užitečné i pro sklerotiky! Kteří si mohou do paměti tohoto zařízení nastavit i určité požadované teploty nebo pauzy.
Prostě je to něco, co člověku v kuchyni prokáže dobré služby. Zejména pokud tento umí vařit a má také z čeho.